TRANSPARANT

Werkwijze

“Transparantie zorgt ervoor dat je bezig kunt zijn met positieve dingen“

Voor mij is een hypotheekaanvraag  – beter gezegd zijn de aanvrager(s) – meer dan statistieken of harde cijfers en feiten alleen. In alle situaties ga ik voor het maximale. Het is mijn doel om in de aanvraag de hypotheekverstrekkers te laten ervaren alsof ze zelf met de aanvrager(s) aan tafel zitten.

Ik heb ontdekt dat mijn analytisch vermogen, resultaatgerichtheid en interesse in de ‘mens’ achter de aanvraag een onderscheidende bijdrage leveren. Deze kerncompetenties helpen mij het verhaal achter de klant te vertellen.

Door de extra aandacht die ik aan mijn dossiers besteed, weten de partijen waarmee ik samenwerk – van bekende partijen als de Rabobank en ABN AMRO tot de minder bekende Handelsbanken – uit ervaring dat mijn dossiers gedegen zijn opgebouwd. Dat vertaalt zich in een hoger acceptatiepercentage.

Transparantie

Het credo van Van Kooten Financiële Raadgevers is; transparant tot in de puntjes. Voor mij is transparantie geen hippe hype. Transparantie is eerlijk en duidelijk willen zijn naar zowel mijn relaties als de partijen waarmee ik samenwerk. Dit betekent in de praktijk geen zaken weglaten om een aanvraag toch haalbaar te laten lijken en tijdig durven aangeven als een aanvraag niet haalbaar is.

Op deze manier willen werken zit in mij en is daarmee een onderdeel van mijn bedrijf.

Uurtarief

In de dagelijkse gang van zaken komt transparant werken onder andere terug in de wijze van belonen. Ik werk met een uurtarief en dat is uniek binnen deze sector. U betaalt voor wat u gebruikt en meer niet. Vaak zijn relaties in de veronderstelling dat zij zowel mij als de hypotheekverstrekker moeten betalen. Dat is niet het geval. Sterker; mijn tarief is inclusief een overzicht van alle aanbieders op de markt in plaats van alleen de rente en voorwaarden van die ene geldverstrekker. Zo komt transparantie terug in de vorm van onafhankelijk advies. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nationale Hypotheekbond. De Nationale Hypotheekbond biedt adviseurs ‘tools’ om tijdens de looptijd van de hypotheek de laagst mogelijke rente en meest passende voorwaarden op te zoeken. Zo kan ik u ook na het afsluiten van uw hypotheek adviseren of op enig moment oversluiten van de hypotheek zinvol is. 

Werkwijze

Een hypothecaire lening afsluiten is een gebeurtenis met impact op uw leven. U zit er immers voor zo’n 30 jaar aan vast. Dan is het prettig als de gekozen lening goed bij u past. Om te weten te komen wat bij u past, is een kennismaking onderdeel van mijn werkwijze. De dromen, verwachtingen en wensen die u voor uw leven heeft, zijn mijn gereedschap voor de aanvraag van een hypothecaire lening. Voor mij is het daarom belangrijk dat er een klik, een vertrouwd gevoel, is. Dat maakt het makkelijker alle ins en outs te delen en om vragen te stellen.

Door de kennismaking krijg ik een goed idee hoeveel tijd uw hypotheekaanvraag in beslag gaat nemen. Tijdens de kennismaking krijgt u van mijn niet direct een berekening van uw mogelijke hypothecaire lening. Het eerste gesprek is een inventarisatie. De gegevens die ik van u ontvang, verwerk ik daarna binnen een aantal dagen in een advies voor de  hypotheek(vorm) en de te verwachte maandlasten. Ook ontvangt u een opgave van wat mijn bemiddeling u gaat kosten. Zo heeft u inzicht in de verwachte uitgaven van het hele traject: van de 1ste berekening tot de daadwerkelijke aanschaf van de woning die u op het oog heeft.

Wilt u weten wat uw hypotheekaanvraag gaat kosten?
Neem dan contact met u op voor een verkennend (telefoon)gesprek.

Download dienstverlenings document

Benieuwd naar de mening van onze klanten?